Onze kern-
competenties

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud is onze groeiende kernactiviteit die we steeds vaker mogen voeren bij bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven om voor onvoorziene stilstanden komen te staan. Door middel van TPM (Total Productive Maintenance) sheets wordt een inspectie doorgevoerd en in overleg gekeken welke onderdelen preventief vervangen moeten worden. Deze manier van werken voorkomt dat slijtdelen het op een ongewenst moment begeven. Door het bijhouden van een nauwkeurige en regelmatige registratie kunnen we na verloop van tijd het gedrag van uw machine steeds beter voorspellen gebaseerd op uw specifieke gebruik. Tenslotte is de manier van belasten van de machine van aanzienlijke invloed op het onderhoud. Denk hierbij aan het type materiaal dat wordt verspaand, het aantal uren per dag/week dat de machine actief wordt ingezet en hoe zijn de omgevingsfactoren. Allemaal variabelen die van invloed zijn op het bepalen van uw specifieke onderhoudsprogramma.

Machine metingen

Machine metingen gaan hand in hand met preventief onderhoud maar zijn dermate belangrijk dat deze hier apart genoemd worden. Door middel van metingen kunnen we de staat van uw machine of een onderdeel daarvan bepalen en een vervolgactie inzetten indien gewenst.

Denk hierbij aan geometrie, aantrekkracht van gereedschappen, klemkracht van klauwplaten, de staat van de leeskoppen en linialen etc.

Correctief onderhoud

Correctief onderhoud is van oudsher de meest voorkomende manier van onderhoud en behelst vooral het oplossen van storingen. Altijd ad hoc en ongepland. Hierbij is het zaak dat technici zo snel mogelijk ter plaatse zijn om de machine weer in functie te krijgen. Bij correctief onderhoud ontstaat altijd druk vanuit de productie omdat de betreffende machine op moment van uitval volop in productie stond. HTM Nederland begrijpt de urgentie als geen ander en wij hebben onze dienstverlening daarop ingesteld. In de regel zijn we snel op locatie en beschikken we over de benodigde kennis van machines, zowel mechanisch als elektronisch, om tot de juiste analyse te komen. Dankzij ons uitgebreide netwerk hebben we noodzakelijke onderdelen snel ter beschikking en kunnen wij uw machine zo snel mogelijk weer in bedrijf krijgen. Onze technici zijn er in gespecialiseerd om besturingen vanaf de jaren ‘80 van de vorige eeuw tot de meest recente besturingen te servicen.

Machine verhuizing

Machine verhuizing komt veel voor omdat onze industriële sector voortdurend in ontwikkeling en volop in beweging is. Denk aan de realisatie van een nieuwe interne lay- out bij aanschaf van nieuwe machines die in de productiehal geplaatst moeten worden. Of uw gehele bedrijf moet naar een ander gebouw verhuisd worden. In alle gevallen is het noodzakelijk kundige technici in te zetten voor het afkoppelen en het vervolgens weer in bedrijf stellen van de machines. HTM Nederland is hier zeer ervaren en bedreven in en ondersteunt u graag. Indien gewenst kunnen wij ook de gehele of gedeeltelijke projectleiding op ons nemen zodat u zich kunt blijven focussen op uw eigen bedrijfsvoering. In dat geval heeft u één vast aanspreekpunt die in overleg alle betrokken partijen en disciplines aanstuurt.