HTM Handel

Om onze hoge standaard te kunnen blijven waarborgen werken wij samen met gerenommeerde, betrouwbare leveranciers. Enkele van hen zijn al jaren onze vaste partners en inmiddels uitgegroeid tot prefered suppliers. Deze samenwerkingen maken het mogelijk om continue tijdig in te springen op nieuwe ontwikkelingen in ons hectische werkveld. HTM Nederland verkoopt de programma’s van onze partners dan ook met succes.

AFS Airfilter Systeme GmbH

Een schone lucht in uw productiehal wordt steeds belangrijker. Alle kleine deeltjes die onvermijdelijk ontstaan tijdens het proces van bewerken in combinatie met koelemulsie, wilt u niet in de lucht van de hal. HTM Nederland werkt intensief samen met het Duitse bedrijf AFS Airfilter Systeme om hun filterapparatuur in de Benelux te verkopen, installeren en servicen. AFS levert units die op de machine geplaatst kunnen worden. Deze filteren de lucht door de olie en emulsie terug te voeren in de machine en de schone lucht vindt vervolgens zijn weg in de productiehal. In veel gevallen kan het ook zinvol zijn om te kiezen voor een centraal systeem. Hierbij wordt de lucht van elke machine afgevoerd naar een centrale filter waarna de schone lucht, afhankelijk van het seizoen, of naar buiten of terug in de hal wordt gevoerd.

BVS Industrie Elektronik GmbH

Met deze Duitse firma werkt HTM Nederland al sinds 2003 intensief samen op het gebied van elektronica onderdelen voor besturingen. BVS is een zeer sterke leverancier van Siemens modules maar ook andere besturingen kan deze partner prima leveren. Belangrijke speerpunten zijn kwaliteit, snelheid en een concurrerende prijs. Deze partner is daarnaast gespecialiseerd in de reparatie van besturingsdelen. Het uitgangspunt is dat alle mogelijke slijtcomponenten vervangen worden en dat de modules onder belasting getest worden. Dit is een absolute meerwaarde, op deze manier staan onze servicetechnici altijd met een getest en functionerend onderdeel bij uw machine. Verder heeft onze partner een uitgebreid magazijn met ruildelen. Zodoende kan uw defecte module ook razendsnel door een ruildeel vervangen worden zodat de stilstand van de machine tot het minimale beperkt wordt. Kortom, een langjarige betrouwbare partner in de keten!

CCEA Technical Lighting

Goede verlichting in uw machine is van groot belang. Alleen dan kan uw operator goed zien wat er gedurende het verspaningsproces gebeurt. Tevens is het belangrijk om verlichting te plaatsen met een zeer gunstig energieverbruik aangezien deze verlichting nagenoeg altijd aan staat. Met CCEA Technical Lighting hebben wij een partner gevonden die verlichting levert voor zware industriële toepassingen. De speciale lampen zijn bestand tegen het vele water (emulsie) in de machinecabines en tevens tegen de hoge schokbelasting die kan voorkomen in uw machine. Het brede leveringspakket van CCEA Technical Lighting is ook toepasbaar op bijvoorbeeld werktafels, plafondverlichting of zelfs in technische ruimtes in de scheepvaart.

PH Cleantec GmbH

Als servicepartner komen wij vaak in aanraking met machines die door het productieproces vervuild zijn met olie en vet. Deze vervuiling is meestal lastig te verwijderen omdat het vastgekoekt zit op moeilijk bereikbare plaatsen (denk bijvoorbeeld aan gereedschapwisselaars). Werken met oplosmiddelen of vloeistoffen die niet in de machine thuishoren is geen optie. Met de apparatuur van PH Cleantec zijn machines goed en doeltreffend te reinigen.

Hun reinigingsmachine werkt met heet water en lage druk. Op deze manier kan de machine schoongemaakt worden zonder dat er veel belasting is voor de omgeving zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij gebruik van een hogedrukreiniger.  Verder heeft de reinigingsmachine de optie om de eigen koelemulsie te gebruiken voor het reinigen zodat deze gewoon weer terugloopt in de koelemulsiereservoirs. Naast machinereiniging is de reinigingsmachine ook heel geschikt voor het reinigen van bewerkte producten en voor filters. Tenslotte heeft de machine een optie om middels een bypass bacteriën in de emulsie te doden. HTM Nederland is al jaren partner van PH Cleantec voor de markt in de Benelux.